Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Η λογική πίσω απ'όλα αυτά...

Μπροστά σ'αυτήν την καταστροφή, για να μη σου τη βαρέσει ψάχνεις τη λογική και ψάχνεις ενόχους....

Φυσικά είναι ο καταπατητής που είναι σάπιος στην ψυχή του και βάζει τη φωτιά στο δάσος. Φυσικά είναι η χωρίς προηγούμενο ανικανότητα της κυβέρνησης που την κρίσιμη στιγμή που ξέσπασαν οι φωτιές έξυνε τα παπάρια της όπως τόσο καλα ξέρει να κάνει. Φυσικά είναι η βουλή που περνάει τους νόμους για αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων. Σ'αυτόν τον κόσμο πάντα υπάρχουν μαλάκες, ανίκανοι και άχρηστοι που διεκδικούν την εξουσία και τον έλεγχο. Το θέμα είναι ποιός τους αφήνει να κάνουν τη βρωμοδουλειά τους ανενόχλητοι.....

Γι'αυτό, αν ψάχνεις τον ένοχο δε χρειάζεται Σέρλοκ Χολμς. Απλά κοίτα δίπλα σου και -ακόμα πιο εύκολο- κοίτα τον καθρέφτη σου..... Ένοχος είναι ο πλούσιος αλλά και ο φτωχός τυπάκος που πήγε κι έχτισε στο καμμένο δάσος. Είναι και ο υπάλληλος της ΔΕΗ, της πολεοδομίας κλπ που τα πήρε για να κάνει τα στραβά μάτια. ΈΝΟΧΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ που όταν πέρναγαν οι νόμοι αποχαρακτηρισμού και χτίζονταν τα σπιτάκια πάνω στα δάση είχαμε διάβασμα , ή πίναμε καφέ, ή παίζαμε στον υπολογιστή ή απλά γυρίσαμε αδιάφορα τη σελίδα στην εφημερίδα και αλλάξαμε κανάλι, απλά κάνοντας το τυπικό σχόλιο για το πόσο σάπια είναι αυτή η χώρα.

Το πρωί στον καθρέφτη είδα έναν ένοχο γι'αυτήν την καταστροφή. Δεν αισθάνομαι μόνο θλίψη κι αγανάκτηση για τους νεκρούς και την οικολογική καταστροφή. Αισθάνομαι και ΤΥΨΕΙΣ γιατί ΦΤΑΙΩ ΚΙ ΕΓΩ.

Έτσι θα'πρεπε να αισθάνονται και αυτοί που μας κυβερνάνε, αλλά περιορίζονται στο να αναρωτιούνται ποιά ασύμμετρη απειλή τους απειλεί αντί να πάνε να κρεμαστούνε από κανένα καμμένο δέντρο. Το πρόβλημα είναι όμως οτι ούτε εμείς θα τους κρεμάσουμε γιατί ούτε εμείς θα πηγαίναμε να κρεμαστούμε.

2 σχόλια:

ilias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ilias είπε...

Poios pisteyeis oti tha pareo thn eythini re nikoula.Einai tragiko.Den Yparxoun logia,den yparxei logikh.ena ethnos eythinofovon eimaste.re pousth gia to gamoto na paraitithei Enas.mono enas.
Skata den kserw ti na pw.den to ezhsa apo konta giati eixa paei sto kedrodados (na to filaw mhn arpaksei kai ayto),gyrisa kai....staxth ola..
gia osoys theloun na doun pws htan o kaiafas eixa anebasei kati foto sto flikr. elpizw pleon oi anapofasistoi psifoforoi na apofasisoun!!!
kapste thn boulh oxi ta dash!
apogohteysh tipota allo.