Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

?

Η ωρα ηταν 12:45. Ξυπνησαμε απο τα συνεχομενα τηλεφωνα του πατερα της Τινας, ο οποιος μας ξεφουρνισε με το καλημερα τα ομορφα νεα της ημερας "Γρηγορα σπιτι να βγαλεις το αμαξι στο δρομο γιατι εχει παρει φωτια ο Υμητος!".

Ξεκιναμε λοιπον εντρομοι για το τι προκειται να συναντησουμε. Στον δρομο απλα...πανικος.. Αφου τελικα δε τρακαραμε και το μονο που με χαροποιουσε εκεινη τη στιγμη ηταν που καταφερα να κρατησω το τιμονι του TDM στη σωστη πορεια καθως ο κωλος του εσπευδε να μας προσπερασει για να δει πρωτος τις φλογες σε αποσταση αναπνοης απο τα σπιτια επειδη ενας μαλακας αποφασισε εκεινη τη στιγμη να σταματησει και να τραβηξει φωτογραφια τη πορτοκαλοκοκκινη φλογα να ξεπιδαει πισω απο τα σπιτια.
Αφου τελικα φτασαμε σπιτι της Τινας και καναμε καποιες πυρο-δουλειες, πηγαμε στην οδο Αργηροκαστρου στου Παπαγου.Για οσους δεν γνωριζουν, καπου εκει ειναι τα πρωτα σπιτια του βουνου. Το σκηνικο? Ολοι οι ανθρωποι εξω χωρις να ξερουν τι πρεπει να κανουν και απλα παρατηρουσαν τη φωτια να καιει τα δεντρα σε αποσταση αναπνοης απο τα σπιτια. Αλλοι φευγαν, αλλοι φωναζαν για τα σπιτια τους , αλλοι απλα λεγαν "μαλακα παμε να φυγουμε θα μας κυκλωσει.. Ημουν γυρω στα 25 μετρα απο το φλεγομενο δεντρο. Ξαφνικα κανει ενα μπραφ ο αερας και το προσωπο μου αρχισε να νιωθει το καψιμο απο τη φωτια... Αρχισαμε ολοι να τρεχουμε...Κανεις δεν ηξερε τι αφηνε πισω.. Φανταστειτε το καπως σαν να εχεις φαει δακρυγονο μπροστα σου.Φευγουμε και παμε μπροστα απο την εκκλησια του Αϊ Γιωργη. Τηλεφωνω τον Γατα. "Ολα καλα εκει ρε?" , "Μαλακα δε μπορω να σου μιλησω τωρα, μιλαμε..." . Παμε λοιπον στο σπιτι του και απλα βλεπω τις φλογες να ειναι πισω απο το σπιτι και κοσμο να τρεχει με φτυαρια και σκουπες και να κοπαναει τις φωτιες... Γιατι δεν ριχνανε νερο? Γιατι πολυ απλα ολοι εκεινη τη στιγμη χρησιμοποιυσανε το νερο και η πιεση ηταν αρκετη για να γεμισει εναν κουβα σφουγκαριστρας μεσα σε ενα τεταρτο...

Αφου αρχισαμε να πεταμε πετρες πανω στις εστιες και μετα με τα φτυαρια να σκαβουμε τα παρτερια και να γεμιζουμε κουβαδες με χωμα με μοναδικο προορισμο τις εστιες της φωτιας, μετα απο κανα 45 λεπτο με 1 ωρα φτανει ενα οχημα της πυροσβεστικης που ειχε μονο μανικα και ενα βυτιοφορο απο τον δημο Καισαριανης. ? . Να ειναι καλα τα παλικαρια που φεραν το νερο απο τον δημο τους και φυσικα ολοι αυτοι οι ανθρωποι που βοηθησαν να σβηστει η φωτια!

Τελικα η φωτια περιοριστικε και μετα εχοντας παραπανω πιεση στο νερο ριχναμε σε οποιο σημειο εβγαινε καπνος. Ολα πηγαν καλα! Στη περιοχη που ημασταν απλα καηκε μια ταρατσα και φυσικα ολη η δασικη εκταση απο το σπιτι του Γατα μεχρι την Αττικη Οδο. Πρωτη φορα εκανα τσιγαρο σε δασος και δε φοβομουν μην αρπαξει...ΕΛΕΟΣ!!!!!!Και για να μην ξεχναω, ολα αυτα ΧΩΡΙΣ καφε...

Αξιζει να σας πω οτι κατα τη διαρκεια της πυροσβεσης, η πυροσβεστικη δεχοταν τηλεφωνηματα για φωτια στη Πεντελη, στο Γαλατσι μεχρι και για το Πεδιο του Αρεως.. ολα φαρσες!? Θελημενες βεβαια αλλα καμια απο τις περιοχες που ανεφερα δε καιγοταν. Τη συνεχεια της νυχτας λιγο πολυ τη γνωριζεται ολοι...Καλυβια, Κερατεα, Λαγοννησι , Ευβοια, Πελλοπονησος κλπ....
Τελικα τι σκατα γινεται σε αυτη τη χωρα? Υπαρχει τελικα κατι να πουμε οτι μπορουμε να το αντιμετωπισουμε? Και φυσικα δε μιλαω σε ατομικα επιπεδα αλλα σε συλλογικα. Τελικα μπορουν οι εκαστοτε κυβερνησεις να δινουν σωστες λυσει και βοηθειες? Να απαντησω...ΟΧΙ!!! Γιατι? Γιατι πολυ απλα αποτελουνται στη πλειοψηφια τους απο ανικανα ατομα. Για παραδειγμα, η ΝΔ ζητησε απο τον Ζαγορακη να κατεβει για βουλευτης της...Για ποιο λογο? Για να μας δωσει τα φωτα του πανω σε ΤΙ? Ομοιως το ΠΑΣΟΚ τον Γιαννακη... Δεν εχω τιποτα με τους ανθρωπους αλλα ειναι καλοι για αυτο που κανουν μια ζωη και μπραβο τους για την αρνηση τους να συμετασχουν!!! Φυσικα το θεωρω περιττο να μιλησω για τους ηδη υπαρχοντες, υπουργους , βουλευτες (εδω μπορει και να βρεις και κανεναν αξιολογο...).
Ουσιαστικα τι γινεται? Μας τρωνε τα λευτα με τα "διαφορα" ομολογα. Παμε διακοπες, και γυρναμε μαθαινοντας οτι εχουμε εκλογες 16 Σεπτεμβρη και 180 φωτιες. Και προσοχη για να μη παρεξηγηθω, θεωρω ανικανους και τους μεν και τους δε...και ο καθενας ας βαλει οποιον θελει για μεν και δε.....
Το post αυτο ξεκινησε να γραφεται πριν μια μερα. Ηλπιζα λοιπον χθες καθως το εκανα save οτι σημερα που θα το τελειωνα, θα ειχε τελειωσει ταυτοχρονα και ολη αυτη η κατασταση στην Ελλαδα. Τελικα προς μεγαλη μου χαρα, ξυπνησα το πρωι και ειδα οτι αθτη η αθλια κατασταση συνεχιζεται και ο κοσμος καιγεται! Τι ποιο ωραιο απο το να απολαμβανεις τον πρωινο σου καφε και να ακους στις ειδησεις ανθρωπους να ζητανε απελπισμενα βοηθεια απο εναν διαλυμενο κρατικο μηχανισμο ο οποιος ειναι ετσι οχι μονο απο την πλευρα της κυβερνησης (μεγαλη αδρανεια) αλλα και απο την ιδια την ανοδιοργανωτη τοπικη αυτοδιοικηση. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!! Τελικα ποιοι ΑΝΙΚΑΝΟΙ μας κυβερνανε?? Τελικα τη ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ υπαρχει σε αυτη τη χωρα??? Ηταν οι αλλοι στο λιμανι του Εμποριου της Ευβοιας με τις φωτιες μεσα στα σπιτια τους και χωρις λευτα και για να τους περασουν απεναντι στην Αγια Αννα, ζητουσαν χρηματικο αντιτιμο!! Βγαινει σημερα ο Νικολαου και λεει κατι για εμπρηστικο μηχανισμο στην Αγια Παρασκευη και στα καπακια βγαινει ο Δημαρχος Αγιας Παρασκευης και λεει οτι εγω δε ξερω τιποτα! (Για οσους δε ξερουν Μπλε οι μεν, Πρασινοι οι δε..). Κατεβαινουν οι γοριλες του ΑΝΙΚΑΝΟΥ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΥ Βικτωρα και μαζευουν κοσμο απο τα εξαρχεια και τις ευρυτερες περιοχες!
Δε ξερω τι να πω ρε πουστη μου!!! Απογοητευομαι καθημερινα απο αυτα που βλεπω να συμβαινουν διπλα μου και μακρια μου! Συζητηθηκε σε ενα Forum της σχολης να μεταφερθουν τα δυο πρωτα μαθηματα στο τελος της εξεταστικης για να μπορεσουν ανθρωποι που εχουν θεματα να συμμετασχουν. Οχι οτι αρκουν δυο μερες παρατασης αλλα ειναι κατι ρε πουστη μου! Και βγαινουν τυπακια και λενε δεν ειναι δικο μας προβλημα και αλλα τετοια...τα γνωριζετε... Ξενοδοχεια στην Ηλεια ζητανε 70 euro για μια βραδια απο τους πυροπληκτους.. Και ολα αυτα σε κατασταση εκτακτου αναγκης.... ?

?Δεν σας αρεσει πολυ η κοινωνια που ζουμε?

Υ.Γ.1: Συγνωμη για τους τονους, ποτε δεν εβαζα, ουτε και στις πανελλαδικες αλλα και συγνωμη για πιθανα ορθογραφικα λαθη.

Υ.Γ.2: Τωρα αφου καιγεται η Ηλεια, η φωτια εχει μπει στην Αρκαδια και φυσικα εχει καει το μισο κομματι της Ευβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: