Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2007

Τώρα περνάμε στο άλλο σκέλος των διακοπών μου. Εδώ το team ήταν Δάφνη – Θανάσης. Προορισμός Μυτιλήνη με σκοπό διακοπές και επίσκεψη σε αδερφό Θανάση, φαντάρο (Κωνσταντίνος).

Μεταφορικό μέσο: κόκκινος σκαραβαίος. Όταν ταξιδεύεις με τέτοια αμάξια είναι σαν να έχεις κι άλλον ένα στην παρέα. Είναι τόσο έντονη η παρουσία του που σου μένει αξέχαστη! Για την ακρίβει, ο συγκεκριμένος ήταν τέλειος εμφανησιακά. Μας κοιτούσαν όλοι στο δρόμο, όπως με το quatrel παλιά. Όμως, το αυτοκίνητο είχε διάφορα προβλήματα και η Μυτιλήνη ήταν τεράστια και οι δρόμοι γεμάτοι στροφές, αν και άσφαλτος τις περισσότερες φορές. Εγώ να σας πω ένιωθα ότι δεν είμαι σε αμάξι κι ότι σε λίγο σιγά-σιγά θα αρχίζουν να φεύγουν ένα ένα τα εξαρτήματα ώσπου θα μείνουμε μόνο εγώ και ο Θανάσης χωρίς αυτοκίνητο!χαχα

Λοιπόν, το πρώτο μας σημαντικότατο εμπόδιο, παράδειγμα προς αποφυγή, είναι ότι φτάσαμε βράδυ. Ε, παιδιά αν θες να κάνεις ελεύθερο καλύτερα να φτάσεις πρωί. Περιττό να σας πω ότι μας βγήκε η παναγία να βρούμε παραλία έστω προσωρινή. Και μετά την άλλη μέρα συνεχίσαμε να ψάχνουμε κι ευτυχώς κατά το μεσημεράκι βρήκαμε ένα μέρος τέλειο! Ένα πευκόδασος όλο δικό μας! Στη Μυτιλήνη ο τουρισμός είναι οικογένειες ή νεολαία ντόπια ή φοιτητές. Όποτε κι εδώ το ελεύθερο δεν ήταν πολύ διαδεδομένο, εκτός βέβαια από την γνωστή παραλία Ερεσσός.

Πολύ ωραία η Μυτιλήνη, καταπράσινη. Και παιδιά, κάτι αρχοντικά σπίτια παλιά τέλεια! Καμιά σχέση με αρχιτεκτονική κυκλάδων ή σποράδων. Ήταν σπίτια μεγάλα από το 1900 αρχοντικά, μεσαιωνικές – καθολικές εκκλησίες απο 12ο αι., και ωραία χωριά που παράγουν ούζο. Πάντως μπορώ να πω ότι θέλαμε δεν θέλαμε την γυρίσαμε όλη. Και είναι το 3ο ή 4ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Τις 2 τελευταίες μέρες πήγαμε και στην Ερεσσό. Για όποιους δεν ξέρουν από εκεί καταγόταν η Σαπφώ, η σημαντική αυτή γυναίκα ποιήτρια η οποία ήταν λεσβία. Λοιπόν, αυτο το μέρος έχει γίνει μαγνήτης για όλες τις λεσβίες του κόσμου. Η παραλία ήταν πολύ ωραία και τα νερά πολύ κρύα. Βέβαια αυγουστιάτικα γινόταν της πουτάνας: η παραλία είναι τεράστια και δεν έβρισκες να κατασκηνώσεις! Αλλά εντάξει εμείς κάτσαμε τις 2 τελευταίες μέρες κι αυτό γιατί μάθαμε ότι τον 15Αυγουστο κάνουν τελετές – όργια (?) οι λεσβίες στην παραλία αλλά μάλλον μύθος ήταν γιατί εμείς δεν είδαμε τίποτα. Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι στις 16 νομίζω είχαν Συνέδριο Λεσβιών. Εμείς, όμως, φύγαμε....

Υ.Γ.:Αν πάει κάποιος κάποτε, συμβουλή μου να πάρει και διαβατήριο. Η Τουρκία είναι δίπλα (Αϊβαλί), μέχρι και ημερήσια μπορείς να πας.

4 σχόλια:

dafni είπε...

τα έχω γράψει λίγο ανάποδα, την επόμενη φορά θα ξέρω!

elli είπε...

aghpemenh mou dafnoula, to mamises!
to flickr einai gia ayth th douleia oxi to blog! bale 1-2 photos alla oxi 500 babe!gemises 2 selides!
tha sou proteina na anebaseis tis photo sto flickr(exei ena link sto blog mas pou leei photos), na dialekseis kapoies na meinoun sto blog kai stis upoloipes tha baloume ena link apo to blog sto flickr.ok? an nai,to link tha sto balw egw, esu anebase tis photo kai dialekse tis kaliteres!
filakia polla, wraia fainete h lesvos....

zOugLaS είπε...

kai ti eisai esy re???MPATSOS???
GAMISE TA OLA DAFNOULA!!!!
O PROEDROS LEEI:DEN 8A DEXTEI KANESI SAS ASSYMETRES APEILES...

elli είπε...

;p