Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

4 More Years!!!








Για άλλη μια φορά σε αυτές της εκλογές νικητής δεν ήταν μια παραταξη. Νικητης δεν ήταν ο πολυκομματισμός Οχι οχι φίλοι μου.Για αλλη μια φορα οπως σε καθε εκλογικη διαδικασία νικητής ειναι η Δημοκρατία, που αν ειχε κοκαλα θα ειχαν σπάσει απο το τριξιμο ,εκει που την έχουν θάψει!!!Θα μου πεις όμως μας προειδοποίησαν πρώτα. Διαφοροποιηθηκαν τα παιδια απο νωρις .Ειπαν εμεις δεν ειμαστε δημοκρατες ειμαστε Νεοδημοκρατες.

Οπως καταλαβαίνεται μπαίνουμε σε μια 4ετια οπου θα καταφέρει επιτελους ο πρωθυπουργός μας να ολοκληρώσει το 8ετες μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ειχε προαναγγείλει στις προηγούμενες εκλογες (το θυμάστε φαντάζομαι οτι ειχε προαναγγείλει 8ετες πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στις προηγούμενες εκλογες..εγω πάντως δεν το θυμάμαι).
Και το θεάρεστο (με το που μπηκε το ΛΑΟΣ στη βουλη ενα περιστέρι ηρθε και καθισε στον χωρο συνεδριάσεων της βουλης και αυτοματα το μερος φωτιστηκε και αγιαστηκε..στο εξης θα αναφερεται ως Αγια βουλη) το θεάρεστο λοιπον εργο της κυβέρνησης αυτης ειναι να αυξησει λιγο ακομα το ΦΠΑ γιατι μια μοναδα ειναι πολυ λιγο και εχουμε και ενα σκανδαλο με κατι κουμπαρους να καλύψουμε, να οικοπεδοποιήσει σιγα σιγα οτι εκαψε πριν τις εκλογες και αν μπορει να καψει και λιγα ακομα γιατι εχει κατι ρουσφετακια να πραγματοποιήσει . Επισης πρεπει να ανεβασει λιγο ακομα το οριο συνταξιοδότησης με το καινούργιο ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί,μιας και ερευνες εδειξαν οτι ο ανθρωπος μπορει να δουλευει μεχρι τα 65 του χωρις να παραπονιέται. Η καταστολη βεβαια δεν θα μπορουσε να λειπει απο το προγραμματικο σχεδιο της νεας κυβερνησης μιας και δεν μπορουν 50 κωλοπαιδα να απειλουν την Νεα δημοκρατια μας με αντι-εκλογικες συγκεντρωσεις. Τελος φημες λενε οτι το περιβαλλον δεν θα ξεφυγει απο τις ριζικες μεταρρυθμισεις της κυβερνησης. Το επονομαζομενο λιμανι του νοτου καθως και ο αγωγος της Αλεξανδρουπολης θα αλλαξουν ολοκληροτηκα την εικονα του περιβαλλοντος της ελλαδας.
Προφανώς δεν πιστεύω οτι οποιαδήποτε αλλη κυβέρνηση θα εκανε κατι καλύτερο απο τα παραπάνω αλλα πιστεύω οτι θα το εκανε τουλάχιστον λιγοτερο ξεδιάντροπα απο αυτην.
Μεχρι προσφάτως πιστευα οτι ο λαός πάσχει απο έλλειψη μνήμης και παιδείας γιαυτο και ειναι έρμαιο στα χερια της Σκύλλας και της Χάρυβδις Το περι μνημης πρόσφατος διαψεύστηκε μιας και ακομα βρεχει σταχτη ο ουρανος .Οποτε μας μενει η παιδεια η οποια δεν θα γλιτώσει απο το μεταρρυθμιστικό εργο της κυβερνησης ετσι ωστε να σιγουρέψουν την έλλειψη βούλησης και των επόμενων γενεών και φυσικά να βγάλουν και κανα φραγκο.
Αυτα. Οπλιστειτε φίλοι μου και παμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα
Καλη 4ετια.

8 σχόλια:

dafni είπε...

Συμφωνώ απολύτως.
Και σκέφτομαι αυτός ο λαός τελικά
έχει την κυβέρνηση που του αξίζει. Όπως είπες, χιονίζει στάχτες κι εμείς πάμε και ψηφίζουμε να μας κάψουν κι άλλο. Δεν κάηκε το σπίτι μας βλέπεις.
Απ' ότι βλέπω βέβαια δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο. Αλλά πραγματικά έχω αρχίσει και σιχαίνομαι το έθνος μας. Το μόνο που σκέφτηκαν όσοι ψήφισαν είναι πως θα βολευτούν αυτοί και τα παιδιά τους κι ας καεί όλη η Ελλάδα εκτός από το σπίτι τους.
Τι να πω φίλοι μου.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Κουράγιο όχι μονο για τα 4 χρόνια αλλά για πολλά ακόμη.
Όπως φαίνεται η κοινωνία, ο κόσμος πρέπει όντως να φτάσει σε τελματικό αδιέξοδο για να ξυπνήσει, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.
Ελπίζω να το δούμε κι αυτό όσο ζούμε.

bororo είπε...

Εγώ να κάνω μία ηλήθια ερώτηση γιατι μπορεί οι στάχτες να μείνανε αλλά λουλούδια θα ξαναφυτρώσουνε (ευχαριστώ για την ωραία φωτό έλλη). Όταν λέει όλος ο κόσμος αφύπνιση και αφύπνιση ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙ? Γιατί ή εγώ είμαι πολύ ηλίθιος ή καμία φορά μιλάμε έτσι για να πούμε κάτι...

Υπάρχει κάποια πολιτική πράξη στην οποία αναφερόμαστε όταν λέμε αφύπνιση? Τελικά όταν λέμε αφύπνιση εννοούμε απαξίωση? Ας μου το εξηγήσει λίγο κάποιος, γιατί κι εγώ αισθάνομαι οργή αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω κάνει συγκεκριμένο σε κάποια πολιτική-κόμα-χώρα-συμφέρον!

Τα παραπάνω δεν είναι ούτε ειρωνικά ούτε με υφάκι, οπότε σας παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε...

Απλά θέλω μία σαφή απάντηση στον όρο "δεν πάει άλλο πια" "αλλα 4 χρονια" και τα υπολοιπα τα ξέρετε :P

ilias είπε...

Η Αφυπνιση δεν συνεπάγεται με μια πολιτικη πραξη.Η αφυπνηση ειναι κατι το προσωπικο.Ο καθενας μας μονος του ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμασει...Η πολιτικη πραξη η οποια βοηθαει την αφυπνηση ειναι η σωστη ενημέρωση
(περισσότερα αργοτερα λογω έλλειψης internet)

niki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
niki είπε...

Συμφωνώ και δε συμφωνώ με τον Ηλία.
Καταρχήν συμφωνώ στο οτι το βασικότερο γι' αυτήν την αφύπνιση είναι η ενημέρωση. Όμως πιστεύω οτι η ενημέρωση -που οδηγεί στην αφύπνιση- ΠΡΕΠΕΙ να οδηγεί με τη σειρά της στη συμμετοχή. Αυτή είναι και η υπέρτατη πολιτική πράξη. Κι αυτό φυσικά είναι κάτι που διδάσκεται στα σχολεία (φσσσσ, καλό ανέκδοτο έτσι?) και στο σπίτι.

Θα μου πείς τι συμμετοχή μ'αυτό το σύστημα που έχουμε. Κι όμως σε τοπικό επίπεδο μπορούν να γίνουν πολλά. Το θέμα είναι το αν υπάρχει θέληση και το αν δίνουμε δεκάρα για το τι γίνεται πέρα από το τσαντίρι μας. Σίγουρα έχετε δει στις ειδήσεις κόσμο να διαδηλώνει με απίστευτο ζήλο όταν επεχειρείται να εγκατασταθεί κάποιο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών ή μια χωματερή στη γειτονιά τους (και να μειώσει κατά συνέπεια την αξία των σπιτιών τους). Κινούν γη και ουρανό για να το εμποδίσουν και φυσικά τα καταφέρνουν. Δεν τους έχουμε δει ποτέ (ούτε τους ίδιους ούτε κανέναν άλλο, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) να δρουν με τόσο ζήλο για τίποτα που να αφορά τα κοινά. Άντε να το έκαναν οι φοιτητές κατά καιρούς και πάλι όμως ήταν κατά κύριο λόγο για πράγματα που τους αφορούν αμεσότατα.

Σας τα λέω γιατί έχω δει συμμετοχή με περιεχόμενο και αποτέλεσμα να συμβαίνει να συμβαίνει αλλού και είδα οτι λειτουργεί. Αν θέλουμε μπορούμε και τους πολιτικούς μας αλλά και τους εαυτούς μας να αλλάξουμε. Πίεση χρειάζεται, ασταμάτητη πίεση....

ilias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
bororo είπε...

Κοίτα Ηλία, προφανός και τα βάζεις με την Νέα Δημοκρατία (και παράπλευρα και με το ΠΑΣΟΚ). Εγώ σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υπερασπιστώ την Νέα Δημοκρατία και όλες τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης (ή των προηγουμένων).

Αλλά αυτό το να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας... πως να στο πω ρε φίλε, το φοβάμαι. Όχι οτι εσύ ή έγω ή γενικά εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την ζωή μας μικροσκοπικά (η λέξη είναι ετυμολογική). Φοβάμαι ότι μακροσκοπικά είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε αυτό που ονομάζεις ζωή μας.

Εν πάση περιπτώση το πολίτευμά μας μπορεί να μην είναι δημοκρατικό αλλά ρε πούστη μου εκλογές γίνονται, ο σόφρων ψηφίζει πολιτικά. Τώρα θα μου πείς ποιός ψηφίζει πολιτικά; Μεγάλη κουβέντα... Θα πω απλά πως αυτός που ψηφίζει αποστασιοποιημένος από την πολιτική είναι ο ίδιος που όταν του δώσεις την ζωή του στα χέρια του θα σου πεί δεν την θέλω ρε φίλε!

PS: Αντε να γίνει και καμία αντιπαράθεση και κουβέντα σε αυτό το γαμωblog, πολύ ψόφιο είναι :P

ilias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.