Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007


Μετά από απαίτηση της Έλλης -και για την πολιτιστική καλλιέργειά μας ως γκρουπ- θα σας ενημερώνω για ό,τι ενδιαφέροντα (κυρίως μουσικά) πραγματάκια συναντάω.

Σήμερα πήγα βόλτα σε ένα από τα πολλά installations του London Design Festival που βρίσκονται σκορπισμένα στην πόλη. Άκουσα τις συνθέσεις ενός Έλληνα τύπου (μερικοί μπορεί να τον έχετε ξανακούσει) και μου άρεσαν πολύ. Συνόδευαν ένα 3D video που ήταν πολύ κόλλημα! Τέλοσπαντων το όνομά του είναι Μιχαήλ Καρικης και αυτό είναι το site του. Διάβασα τη βιογραφία του και έχει κάνει πολύ ενδιαφέρον PhD στο UCL με θέμα The acoustics of the Self. Η εργασία του πρέπει να αξίζει. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να διαβάσετε γι'αυτήν στο site του. Επίσης μπορείτε να βρείτε και βιντεάκια του στο γιου τιουμπ.

Εντελώς άλλο στυλ τώρα, πέτυχα στο δρόμο (εδώ και κάτι μήνες αυτό) κάτι τύπους που παίζουν βαλκανική μουσική και gypsy ska που ήταν απίστευτοι! Τους ρώτησα πού παίζουν και μου έδωσαν το flyer και πήγα και τους είδα. Πολύ τρελή βραδιά, τρελός χορός και από τις καλύτερες συναυλίες που έχω πάει. Τους λένε She' Koyokh και αυτό είανι το site τους. Σημειωτέον οτι τα παιδιά έχουν σπουδάσει στα καλύτερα μουσικά σχολεία του Λονδίνου και στας Ευρώπας αλλά συνεχίζουν και παίζουν στους δρόμους σαν τα γυφτάκια. Αυτοί είναι μουσικοί! Μου θύμισαν το χωριό μου (Μεσολόγγι) όπου έχουμε (ή τουλάχιστον είχαμε) τσιγγάνους που έμεναν κάτω από τη γέφυρα και άκουγες κλαρίνο παντού., και συγκινήθηκα. Η κοπελιά που παίζει κλαρίνο έχει έρθει και Ελλάδα για να μαθει. Πάρτε και ένα βιντεάκι όπου παίζουν κοντά στο σπίτι μου (ακόμα δε θυμάμαι πως να το κάνω εμπεντ ). Όμως στο βίντεο είναι οι μισοί από το γκρουπ και δεν παίζουν και gypsy ska όπως συνήθως οπότε είναι ξενέρωτο. ΤΟ σιντι τους δεν είναι στα δισκοπωλεία και πρέπει να τους το παραγγείλω την επόμενη φορά που θα τους πετύχω. Όταν το πάρω θα το γράψω σε όποιον ενδιαφέρεται.

φιλάκια


4 σχόλια:

KoToPouLoS είπε...

Γειά σας και από μένα!!! :D :D :D
Ωραίο φαίνεται το blog και είπα να γράψω ένα "Hello!"
Όσο για τα μουσικά νέα της Νίκης, πρέπει να έχουν ενδιαφέρον.
Όσο αναφορά ποιός είμαι, μόνο ο bororo πέζει να το καταλάβει :P

niki είπε...

Χμμμμ, μου φαίνεται οτι παίζει να σε κατάλαβα κι εγώ Χαλεμούκη..... (κάνω λάθος???)

KoToPouLoS είπε...

Φτου με εντοπίσανε!!! :P
Καλά κατάλαβες Νικούλα!!!

afro είπε...

Eida to videaki alla distixos den exo ixo
opote otan me to kalo toys petuxeis kai to pareis na mou to grapseis...
filia
p.s. asxeto, alla eida kai ti matina me tin koilia tourla kai xaidepsa kai filisa to moro sas...
itan teleio