Κυριακή, 2 Μαρτίου 2008

????

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«...Νέα σελίδα για το πολιτισμό…»

"το όνειρο συνεχίζεται....ανανεωμένο"

«Όχι δεν είναι χίμαιρα
να
καβαλάμε τ' όνειρο τη θείαν ετούτη μέρα
που όλα, ορατά κι αόρατα, κι' εμείς και τ' άτια μας κι οι θεοί,
στην ίδια ορμάμε μέσα αιώνια σφαίρα !»

Άγγελος Σικελιανός

Δημιουργήσαμε ένα διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης και σας καλούμε να το επισκεφθείτε και να συμμετέχετε. Μετά από μια περίοδο πειραματικής λειτουργίας το Cineek magazine πλέον λειτουργεί με τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξάρτητης σκέψης. Γι αυτό άλλωστε και το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό και λειτουργία είναι ανοικτού κώδικα (open source) εδραιώνοντας τη διαδραστικότητα. Χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις και popup.

Το Cineek magazineonline περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr αφορά όλες τις τέχνες και απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με αυτές. Δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο των Τεχνών, το περιοδικό φιλοδοξεί και είναι :

· ένας τόπος διαλόγου και προβληματισμού ανάμεσα στους δημιουργούς και στους χρήστες του διαδικτύου..

· ένας χώρος που καταγράφει ειδησεογραφικά αναδεικνύοντας το πολιτισμό που παράγεται –ειδικά στη περιφέρεια- το πολιτισμό που αφήνει αδιάφορο τα μεγάλα Μ.Μ.Ε, μιας και δεν έχει τον παράγοντα «κέρδους-υψηλής θέασης».

· δίνει την ευκαιρία σε όλους τους καλλιτέχνες και τους πολιτιστικούς φορείς να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους.

· καταγράφει, ως μια βάση δεδομένων, τους καλλιτέχνες και τους χώρους τέχνης, αλλά και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούν το πιο ζωντανό κομμάτι στις πόλεις.

· Το Cineek magazine είναι ένα μέσο ενημέρωσης με άποψη και γνώμη που δεν μένει αμέτοχο για τα τεκταινόμενα και παρεμβαίνει είτε μέσω του διαδικτύου, είτε οργανώνοντας πολιτιστικά γεγονότα σε συνεργασία πάντα με φορείς που έχουν να επιδείξουν ποιότητα και συγκροτημένη άποψη, μακριά από ελίτ και λαϊκίστικες φωνές.

· Το Cineek magazine www.cineek.gr ανανεώνεται καθημερινά και ανταποκριτές του είναι οι ίδιοι οι αναγνώστες του.

Είναι μια ενημερωτική ιστοσελίδα και στηρίζεται από ανθρώπους που εξ ιδίων καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να ομορφύνουν τη ζωή μακριά από ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικά συμφέροντα. Μια σελίδα που διακρίνεται από τη δίχως φραγμούς και λογοκρισία έκφραση και προβληματισμό.

Χαρακτηρίζεται από πολυπλευρικότητα και καλύπτει την κάθε μορφής πολιτισμού … Βιβλίο, Γλυπτική, Ζωγραφική, Κινηματογράφος, Αρχιτεκτονική, Μουσική, Χορός, Φωτογραφία, Video Art, Θέατρο, Λαϊκός Πολιτισμός, Κόμικς, Φεστιβάλ, Εκθέσεις, Γεγονότα, Συνέδρια, Σεμινάρια, Κατασκευές, Τεχνολογία και οποιαδήποτε άλλη μορφή πολιτιστικής έκφρασης.

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ και ΠΡΟΚΑΛΕΙ το χρήστη του διαδικτύου να πάψει να είναι παθητικός αλλά να δραστηριοποιηθεί και να συμμετέχει είτε γράφοντας άρθρα, σχόλια, κριτική είτε ως ανταποκριτής τοπικού ενδιαφέροντος.

Στηρίξτε μια ιστοσελίδα ελεύθερης έκφρασης που προβάλλεται ακόμη και η πιο ασήμαντη έως τη πιο σημαντική εκδήλωση ιδιαίτερα του εναλλακτικού πολιτισμού, συμμετέχετε στο www.cineek.gr.

Το Cineek magazine είναι ο φορέας που διοργανώνει το κινηματογραφικό φεστιβάλ

«Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών» www.independent.gr

Αναδείξτε πριν είναι αργά το πολιτισμό της περιφέρειας, της «γειτονιάς σου», για ν’ ακουστεί και η άλλη όψη των πραγμάτων, γιατί ο πολιτισμός

δεν είναι μόνο στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: