Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ton polemo ton zoume kathe mera edw...

Το πρωί με πήραν από το ΤΕLE TIME για δήλωση σχετικά με το παιδί που τούκοψαν το δάχτυλο (σχετική φωτογραφία στο INDYMEDIA Πάτρας), και στη συνέχεια μου πήραν δήλωση γύρω στη 1. Σε αναζήτηση πληροφοριών βρέθηκα με τον Αμάν και γύρω στις 3 πήγαμε στον καταυλισμό.
Το παιδί λέγεται Σαμίρ και είναι 19 χρόνων. Το γεγονός έγινε στις 5 Γενάρη κοντά στην πύλη 7.
Μια ομάδα Αφγανών είχε μπει στο λιμάνι και αργότερα έφυγε επιδή έβρεχε. Τους αντιλήφτηκαν λιμενικοί και 2 από αυτούς άρχισαν να τους κυνηγούν. Τελευταίος πήδησε τα κάγκελα ο Σαμίρ και καθώς είχε κρεμαστεί από αυτά ο ένας από τους δυο λιμενικούς τον χτύπησε βάρβαρα με γκλοπ και τούκοψε το δάχτυλο!!!
Στη συνέχεια αφού έψαχναν για ώρα το κομμάτι έφυγαν και πήγφαν στο γιατρό του καταυλισμού (χωρίς σύνορα).
Δυστυχώς δεν ενημέρωσαν κανέναν από μας. Το παιδί μένει στην παράγκα του Χαλίντ, ο οποίος έστειλε τη φωτογραφία στο διαδίκτυο.
Αφού έγινε βούκινο το Υπουργείο (Παπαληγούρας) διέταξε ΕΔΕ. Προς το παρόν δεν έχουν καλέσει τον ίδιο τον παθόντα. Σχετικές δηλώσεις για το γεγονός από το συνδικαλιστή των λιμενικών Μπακόπουλο αναφέρουν ότι μπορεί να είναι και αστυφύλακας, μπορεί συμπλοκή και άλλα τέτοια...
Σήμερα πήγαν το Σούπερ Β και ο Αλφα και μίλησαν με το παιδί.
Πήρα τις σχετικές πληροφορίες στοιχεία, γεγονός κλπ και θα μιλήσω με τους δικηγόρους μας.
Ανάγκη να σηκώσουμε το θέμα αφού και ο νεαρός μου είπε πως θέλει να προχωρήσουμε σε όποιες ενέργειες νομίζουμε. Ακόμη είπε ότι υπάρχουν και μάρτυρες που θα καταθέσουν.
Προτείνω να βγει νακοίνωση σήμερα κιόλαςστη βάση αυτών των συνολικών τοποπθετήσεων που είπαμε χτες και να γίνεται ειδικότερη αναφορά στο γςεγονός αυτό.
Ακόμα να προσθέσω ότι έχουμε ένα περισσότερο τραγικό γεγονός σε εξέλιξη. Κάποιος άλλος Αφγανός χτες τη νύχτα έπεσε από νταλίκα στην προσπάθειά του να μπει και βρίσκεται σε πολύ βαριά κατάσταση στο ΡΙΟ. Δεν ξέρω περισσότερα, θα επικοινωνήσω με Φούλα και πιθανό να πάω να δω τι γίνεται.

1 σχόλιο:

elli είπε...

apo pou einai ayto? apo patras indymedia?giati to anebases etsi?